Nakon odigranog prvog dana Otvorenog prvenstva Hrvatske, koje se odigrava na golf igralištu Riverside od 15-18.6.2023, Hrvatska muška golf reprezentacija sastala se s juniorima i juniorkama na kratkom treningu i druženju.

Ivan Vučemil, kapetan muške reprezentacije obratio se mladim igračima u ime reprezentacije, koju zajedno s njim čine Ivan Ninković, Lovro Horvat, Leo Zurovac, Marko Stepinac i Arthur Mijić. Želja je bila podijeliti iskustva i savjete za napredovanje u igri.

Druženje se odvilo na vježbalištima za dugu i kratku igru s kratkim natjecanjem reprezentativaca protiv juniora i juniorki. Sudjelovali su Roko, Fran, Mihael, Samuel i od djevojaka Petra, Iva, Zala.  Nakon nekoliko vježbi i razgovora, uslijedilo je natjecanje koje je bilo vrlo izjednačeno, pa se dalo zaključiti da imamo talentirane i vrijedne mlade igrače i igračice, kojima će savjeti naših reprezentativaca pomoći u daljnjem vježbanju i igranju.

Reprezentativci odmah nakon odigranog Prvenstva Hrvatske odlaze na pripreme u Mađarsku, na Zala Springs, jer ih krajem mjeseca čeka važan nastup na Europskom timskom natjecanju u Belgiji, gdje će po prvi puta nastupati u Diviziji 1, za što su se kvalificirali prošle godine odličnom igrom u Diviziji 2 i tako po prvi puta boriti se s 18 nacionalnih timova- najbolje plasiranih europskih zemalja.

Juniori i juniorke sudjeluju u razvojnom programu sa trenerom Darkom Ljubanovićem i natječu se na turnirima od kojih je Junior Cro Cup poseban izazov kada se natječu sa juniorima i juniorkama iz Hrvatske.

Reprezentativci su ponudili svoju pomoć kad god bude bilo prilike i kad god se sretnu na igralištu.

na slici: Marko Stepinac sa Zalom i Rokom

na slici: Lovro Horvat sa Ivom i Petrom

na slici: Ivan Ninković i Arthur Mijić sa Neom i Samuelom

na slici: Ivan Vučemil sa Franom i Mihaelom

Okupljanje se odvilo uz stručni nadzor Darka Ljubanovića, trenera za razvoj sporta, vidimo i zadovoljnog osmjeha.