Handicap - WHS

Handicap


WHS (World handicap system) Hrvatski Golf Savez

Golferi registrirani u hrvatske golf klubove članice Hrvatskog golf saveza, koji su putem kluba prijavljeni u centralnu bazu igrača Hrvatskog golf saveza, ostvaruju i pravo na člansku iskaznicu. Članske iskaznice izdaje Hrvatski golf savez.
Iskaznice se izdaju u pravilu u 3 navrata tijekom godine. Većina članstva obnavlja se do 1.3., što je obvezni rok za sve golfere i golferice koji se natječu na službenim turnirima u zemlji i inozemstvu, tako da je i prvi rok za izradu iskaznica 15.3. za tekuću godine.

2021 to nije tako jer je u tijeku izmjena softvera i preračun handicapa iz EGA HCP sistema u WHS sistem.

Prijavljenim članstvom i plaćenom članarinom u Hrvatskom golf savezu aktivira se igračeva licenca za tekuću godinu koja omogućava korištenje centralnog sustava za obračun turnirskih rezultata i izmjenu handicapa igrača.

Golferi će putem osobnim pristupnih podataka moći u svakom trenutku pregledati svoje odigrane rezultate u aplikaciji “how did I do”.

Za potrebe igranja turnira van zemlje, igrač može u bilo kojem trenutku izvući potvrdu o ostvarenom handicapu, a nova mogućnost će biti da će klupski administrator moći unjeti odigrani rezultat radi preračuna novog WHS-a (handicapa) koji je odraz vještine od 20 zadnjih turnira prosjek 8 najboljih odigranih rundi, s dodatnim korekcijama u obliku formula.

Ukoliko posjedujete člansku iskaznicu Hrvatskog golf saveza i imate pitanje vezano uz vaš handicap, pristupanje na korisničke stranice Hrvatskog golf saveza, prijavu odigranog rezultata van Hrvatske ili neko drugo pitanje vezano uz golf, slobodno se obratite na mail tajnik@golfsavez.hr

 

Administratori klubova članica pristupaju svojim stranicama s registrom članstva putem linka: https://www.clubv1.com/Account/Login