O nama


O nama


Dobrodošli u Golf Savez Hrvatske


Golf Savez Hrvatske

Golf savez Hrvatske jedini je nacionalni sportski savez koji potiče, promiče i skrbi o hrvatskom golf sportu, te ga predstavlja u međunarodnim odnosima.

Hrvatski golf savez je nacionalni sportski savez u koji se udružuju sportski golf klubovi, golfski sportski savezi županija i Grada Zagreba, te gradova.

Članovi Golf saveza Hrvatske mogu biti udruge stručnih djelatnika u golfu (suci, treneri, zdravstveni radnici i dr.) te udruge u koje se udružuju igrači golfa.

HGS - Krovna organizacija za golf sport u Hrvatskoj

Jedan od najstarijih sportova u povijesti razvio se u Škotskoj u 14. stoljeću, no postoje i starije igre koje su prethodile razvoju golfa, primjerice “paganica” u vrijeme Cezara. Premda je broj golferica još relativno mali u usporedbi s muškarcima, u golf se zaljubljuje sve više žena diljem svijeta.

EGA - European Golf Association

Golf savez Hrvatske, kao član Hrvatskoga olimpijskoga odbora, nacionalni je predstavnik hrvatskih golf klubova i njihovih članova. HGS je punopravni član European Golf Association (EGA) i International Golf Federation (IGF). U HGS je učlanjeno oko 30 klubova s oko 1.200 golfera.

RIVERSIDE - Golf Teren Zagreb

Izvrsno golf igralište s 9 rupa i duljinom od 1558 metara, s tri PAR 4 i šest PAR 3 rupe, izazov je za početnike, ali i za iskusne igrače. Prvenstvena staza s 18 rupa iznosi PAR 72 i duga je 6415 metara. 11 jezera na ovom terenu izazov je za svakog igrača golfa i nude nezaboravno iskustvo.